VI. Read a text about how to build family relationships. Circle the letter A, B, C or D to indicate the best answer to each of the questions.
The family dynamic evolves as a teen matures, and can test the parent-teen relationship. With both sides feeling mixed emotions, this time can be challenging.
Puberty brings lots of emotions for teens, and is a time of readjustment for the whole family. Parents have a huge influence on a young child's values and interests, and so it can often feel hard for them to separate from their teen, who wants to develop their own identity and to have new freedoms. This may lead to conflict, as both parents and teens need time to figure out how to adapt the relationship.
As teens get older, it is important for them to take on responsibilities. This highlights the valuable contribution each family member makes to a home, and teaches teens about what it's like to be an adult. Setting clear nỹ about routine and home life helps teens to know what's expected of them— even if they do complain or resist.
Expectations go both ways, however, and so constant communication and flexibility when necessary will help avoid conflict.
It is important for parents and teens to overcome life's many distractions in order to spend quality time together. For parents, maintaining a close relationship with a teen who is preprogrammed to separate from them can be tricky, but it helps to be present and willing. Talking about the things that are going well is as helpful as discussing areas of conflict
Question 34. What is the main idea of the passage?
A. Puberty of teenagers
B. Parent-teen relationship
C. Teens' romantic relationship
D. Teens' responsibilities
Question 35. The word "this" in paragraph 2 refers to.
A. Puberty brings lots of emotions for teens
B. Parents have a huge influence on a young child's values and interests
C. Both parents and teens need time to adapt the relationship
D. Parents cannot separate from their teens who want to be free Question 36. The word "willing" is CLOSET in meaning to
A. shocked
B. ready
C. strict
D. sympathetic
Question 37. Which of the following is NOT TRUE about the solution as teens get older?
A. Complain and resist
B. Communicate constantly
C. Set rules about routine and home life
D. Ask teens to take on responsibilities
Question 38. According to the passage, what can help avoid conflict between parents and teens?
A. Strictly enforcing rules
B.Ignoring teens' complaints
C. Constant communication and flexibility
D. Giving teens complete freedom
Hãy luôn nhớ cảm ơn và vote 5*
nếu câu trả lời hữu ích nhé!
Question `34` : `C.` Teens' romantic relationship.
`A.` Tuổi dậy thì của thanh thiếu niên
`B.` Mối quan hệ lãng mạn của thanh thiếu niên
`C.` Mối quan hệ giữa cha mẹ và con cái
`D.` Trách nhiệm của thanh thiếu niên
`->` Đoạn văn trên được nói về mối quan hệ giữa cha mẹ và con cái.
Question `35` : `D.` Parents cannot separate from their teens who want to be free.
`-` "This" được thay thế cho câu "Cha mẹ không thể tách rời con cái muốn tự do."
`-` Dẫn chứng : it can often feel hard for them to separate from their teen, who wants to develop their own identity and to have new freedoms. This may lead to conflict.
`->` họ thường cảm thấy khó tách khỏi con mình, những người muốn phát triển bản sắc riêng và có những quyền tự do mới. Điều này có thể dẫn đến xung đột.
Question `36` : `B`
`-` Ready `=` Willing : sẵn sàng
Question `37` : `A.` Complain and resist
`-` Dẫn chứng : As teens get older, it is important for them to take on responsibilities. Setting clear nỹ about routine and home life helps teens to know what's expected of them `-` even if they do complain or resist. Expectations go both ways, however, and so constant communication and flexibility when necessary will help avoid conflict.
`-` Những từ được in đậm là được đề cập trong đáp án.
`->` Khi thanh thiếu niên lớn lên, điều quan trọng là họ phải đảm nhận trách nhiệm. Đặt ra các quy tắc rõ ràng về thói quen và cuộc sống gia đình giúp thanh thiếu niên biết những gì được mong đợi ở họ. Tuy nhiên, kỳ vọng đi theo cả hai hướng, do đó, việc liên lạc thường xuyên và linh hoạt khi cần thiết sẽ giúp tránh xung đột.
`->` Đáp án `A` không đúng.
Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?
`34.` `B`
`-` Dẫn chứng :
`->` The family dynamic evolves as a teen matures, and can test the parent-teen relationship.
`->` Puberty brings lots of emotions for teens, and is a time of readjustment for the whole family. Parents have a huge influence on a young child's values and interests, and so it can often feel hard for them to separate from their teen, who wants to develop their own identity and to have new freedoms.
`->` It is important for parents and teens to overcome life's many distractions in order to spend quality time together.
`35.` `D`
`-` Dẫn chứng : Parents have a huge influence on a young child's values and interests, and so it can often feel hard for them to separate from their teen, who wants to develop their own identity and to have new freedoms.
`36.` `B`
`-` willing (adj) = ready (adj) : sẵn sàng
`-` shocked (adj) : sốc
`-` strict (adj) : nghiêm ngặt
`-` sympathetic (adj) : thông cảm , có cảm tình
`37.` `A`
`-` Dẫn chứng:
`->` Expectations go both ways, however, and so constant communication and flexibility when necessary will help avoid conflict. (Đáp án B)
`->` Setting clear nỹ about routine and home life helps teens to know what's expected of them— even if they do complain or resist. (Đáp án C)
`->` As teens get older, it is important for them to take on responsibilities. (Đáp án D)
`38.` `C`
`-` Dẫn chứng : Expectations go both ways, however, and so constant communication and flexibility when necessary will help avoid conflict.
Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?
Bảng tin
8951
987
6845
tra vote cho ngdep, hoac khong..
4789
4862
3407
sogi khum gọi chị nữa:> gọi bà duoc hum
4390
18726
3425
Setting clear nỹ about routine and home life helps teens to know what's expected of them— even if they do complain or resist. -> câu này sao b lại biết là " Setting clear rules about routine and home life helps teens to know what’s expected of them. " nhỉ? trong đoạn trên có này à? xin lỗi vì acc kia ch đủ điểm nên t phải hỏi tạm bằng acc này. Rút gọnSetting clear nỹ about routine and home life helps teens to know what's expected of them— even if they do complain or resist. -> câu này sao b lại biết là " Setting clear rules about routine and home life helps teens to know what’s expected of them. " ... xem thêm
4390
18726
3425
b giải thích hộ mình nhé!
4789
4862
3407
theo như bài này thì em đã có làm rồi, nên trả lời theo câu gốc đó ạ "Setting clear rules about routine and home life helps teens to know what’s expected of them." nên chỉ có vậy th aa.
4390
18726
3425
b trả lời theo câu gốc làm gì trong khi đề thì là cách trình bày khác , lỡ ng đặt câu hỏi kh hiểu thì sao? lần sau chú ý đề nha!
4789
4862
3407
dạ vâng thế để em sửa lại theo đề ạ, em cảm ơn mod đã nhắc.