Television is very popular and even has some benefits for kids. It helps very young children learn the letters of alphabets and helps other kids learn about science, cultures, and world events.
However, researchers show that too much TV is bad for children. For one thing, there is a link between watching more than four hours of TV a day and being overweight. For another thing, many TV shows are violent and upsetting. Watching these shows may cause kids to be more fearful. And of course, more time in front of the TV means less time to study. Too much TV also be the cause of lower grades. Experts don’t agree on the solution to the problems. Some say that kids should watch only educational programs; others say kids should watch no TV at all. And others suggest teaching them to watch TV as occasional entertainment, not as an every day hobby.
1. What is the passage mainly about?
A. Benefits of kids’ TV shows
B. effects of TV on kids
C. why kids love TV
D. why kids shouldn’t watch TV
2. According to the passage, watching a lot of TV may ____
A. Cause weight problems in children
B. Cause children to get better grades
C. cause children to be more famous
D. cause students to study more
3. The word “them” in paragraph 3 is closest in meaning to ______
A. Programs B. experts C. kids D. problems
4. The word “occasional” in paragraph 3 is closest in meaning to ______
A. Very often B. not very often C. always D. every day
5. Which of the following facts is NOT the drawback of TV?
A. Violent shows
B. less time to study
C. kids' fearfulness
D. source of information
Hãy luôn nhớ cảm ơn và vote 5*
nếu câu trả lời hữu ích nhé!
`1.` `B`
`->` Đưa ra lợi ích và tác hại `=>` Ảnh hưởng của TV đến trẻ nhỏ
`2.` `A`
`->` Dẫn chứng : For one thing, there is a link between watching more than four hours of TV a day and being overweight.
`3.` `C`
`->` Dẫn chứng : Some say that kids should watch only educational programs; others say kids should watch no TV at all. And others suggest teaching them to watch TV
`4.` `B`
`->` Occasional ~ Not very often : Thỉnh thoảng
`5.` `D`
`->` For one thing, there is a link between watching more than four hours of TV a day and being overweight. For another thing, many TV shows are violent and upsetting. Watching these shows may cause kids to be more fearful. And of course, more time in front of the TV means less time to study. Too much TV also be the cause of lower grades.
`=>` Không đề cập đến Source information.
Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?
`1,` B
- Cả bài đều nói về những lợi ích và tác hại của TV đối với trẻ nhỏ -> tác động
`2,` D
- Dẫn chứng: For one thing, there is a link between watching more than four hours of TV a day and being overweight
`3,` C
- Dẫn chứng: Some say that kids should watch only educational programs; others say kids should watch no TV at all. And others suggest teaching them to watch TV
- Vế trước nó về "kids" -> Vế sau dùng "them" để thay thế
`4,` B
- occasional (adj) = not very often: thỉnh thoảng
`5,` D
- Trong phần tác hại không đề cập đến "source of information"
- However, researchers show that too much TV is bad for children. For one thing, there is a link between watching more than four hours of TV a day and being overweight. For another thing, many TV shows are violent and upsetting. Watching these shows may cause kids to be more fearful. And of course, more time in front of the TV means less time to study. Too much TV also be the cause of lower grades. Experts don’t agree on the solution to the problems. Some say that kids should watch only educational programs; others say kids should watch no TV at all. And others suggest teaching them to watch TV as occasional entertainment, not as an every day hobby.
Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?
Bảng tin
1006
3821
728
má, thầy lm đứa giỏi TA nhất lớp chọn khtn nè ;-; - có đc cái tính khuyết phục đứa khác như vậy là đc rồi
1006
3821
728
anh đọc vào ko hiểu q.q gì hết
7399
3172
6519
kkk, thầy học ổn thoi ;-;;
1006
3821
728
em ko có làm cán bộ lớp nhưng cx thấy áp lực .-.
1006
3821
728
bị cô kêu làm đội trưởng lê quý đôn
1006
3821
728
giỏi đc cái toán thì cô kêu làm luôn
1006
3821
728
dề anh với van thì ngồi chơi ko làm
1006
3821
728
lặn rùi hẻ