

31.
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the best answer to each of the questions from 31 to 35.
CELEBRATION OF TET
Tet, or Lunar New Year, is the most important traditional festival in Vietnam. It usually falls in late January or early February. Before Tet, people often clean and decorate their homes, buy new clothes, and prepare special foods like Banh Chung and Banh Tet. Families gather together, and children receive "lucky money" in red envelopes from adults.
During Tet, many families visit their relatives and friends, exchanging good wishes for the new year. People also go to pagodas or temples to pray for good health and happiness. It's a time for joy, family reunions, and looking forward to a prosperous year ahead. Fireworks displays are common in big cities on Tet Eve, bringing excitement to everyone. Although Tet traditions vary slightly from region to region, the spirit of Tet – a time of renewal and hope – remains the same throughout Vietnam.
What is the main idea of the passage?
Hãy luôn nhớ cảm ơn và vote 5*
nếu câu trả lời hữu ích nhé!
`***` ` \color{#666666}{l}\color{#808080}{q}\color{#999999}{h}\color{#b3b3b3}{w} `
`31`. `B`
`+` Dịch : Tầm quan trọng và những truyền thống của Tết ở Việt Nam.
`32`. `C`
`+` dẫn chứng : It usually falls in late January or early February
`33`. `B`
`+` Văn bản có đề cập đến Tết là dịp để cho gia đình, con cháu sum họp, hội tụ `→` nếu dịch nghĩa sẽ phù hợp và tổng quát nhất mà câu hỏi đưa ra
`34`. `A`
`+` Dẫn chứng : People also go to pagodas or temples to pray for good health and happiness
`35`. `B`
`+` Câu hỏi hỏi rõ về vai trò của dịp tết
`+` Văn bản có đề cập rằng tết là để gia đình sum họp, con cháu vây quanh nhau giúp giữ mãi truyền thống của nước ta như : gói bánh chưng, lì xì..
Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?
`1`. `B` `->` key sentence: the most important traditional festival in Vietnam, although tet traditions vary slightly from region to region, the spirit of Tet...
`2`. `C` `->` key sentence: It usually falls in late January or early February
`3`. `B` `->` key sentence: It's a time for joy, family reunions, and looking forward to a prosperous year ahead
`4`. `A` `->` key sentence: People also go to pagodas or temples to pray for good health and happiness
`5`. `B` `->` inferred: suy ra, ở đây có nhiều đoạn nhắc đến việc gia đình đoàn tụ và những nét riêng của tết Việt Nam (đi chùa, xem pháo hoa, làm bánh chưng)
`+` reinforce: tăng cường
`+` family bonds: mối quan hệ gia đình
Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?
Bảng tin