

Da Nang is a worth-living city in Central Viet Nam. People there are friendly and helpful to foreign tourists or local people. You should visit Ba Na hills, My Khe Beach – a beautiful beach in Viet Nam and in the world, Marble Mountains – a group of five mountains and Dragon Bridge. You can use free Wi-fi everywhere in the city. There are many good dishes there: Fried Pancake, Quang Style noodles, rice paper with pork, and Da Nang Pandan Tea. From Da Nang in less than 100 km, you can visit the Imperial City of Hue, My Son Sanctuary, and Hoi An Ancient Town – all of them are the UNESCO World Heritage Sites.
Hãy luôn nhớ cảm ơn và vote 5*
nếu câu trả lời hữu ích nhé!
Đáp án:
Giải thích các bước giải:
1D. Tourist attractions in Da Nang
⇒Đoạn văn nói chủ yếu về các địa điểm nổi tiếng như Bà Nà Hills, biển Mỹ Khê, Ngũ Hành Sơn, cầu Rồng,… và những nơi gần Đà Nẵng. Tất cả đều liên quan đến du lịch nên ý chính là các điểm du lịch.
2B. A group of five mountains
⇒Trong đoạn văn có câu: “Marble Mountains – a group of five mountains”: “Ngũ Hành Sơn là một nhóm gồm 5 ngọn núi”.⇒ B.
3C. Four
⇒Bài viết liệt kê 4 món đặc sản:
Fried Pancake
Quang Style noodles
Rice paper with pork
Da Nang Pandan Tea
4C. People live in the area
⇒“Local people” : người dân địa phương, tức là người đang sinh sống ở nơi đó⇒ nghĩa gần nhất với “people live in the area”.
5D. Da Nang, Hue, My Son and Hoi An are recognised as the World Heritage Sites by the UNESCO
⇒Bài chỉ nói Huế, Mỹ Sơn và Hội An là Di sản Thế giới (UNESCO). Không nhắc đến Đà Nẵng là Di sản⇒ D không đúng và là đáp án cần chọn.
Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?
`1.` D
`-` Đoạn văn hầu hết nói về những địa điểm du lịch ở Đà Nẵng: "Ba Na hills, My Khe Beach, Dragon Bridge, Marble Mountains"
`2.` C
`-` Dẫn chứng: Marble Mountains – a group of five mountains and Dragon Bridge.
`3.` C
`-` Dẫn chứng: You can use free Wi-fi everywhere in the city. There are many good dishes there: Fried Pancake, Quang Style noodles, rice paper with pork, and Da Nang Pandan Tea.
`=>` Có 4 món
`4.` C
`-` local people: người dân địa phương `-` người đang sinh sống ở khu vực đó
`5.` D
`-` Dẫn chứng: From Da Nang in less than 100 km, you can visit the Imperial City of Hue, My Son Sanctuary, and Hoi An Ancient Town – all of them are the UNESCO World Heritage Sites.
`=>` Không có nhắc tới Đà Nẵng
Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?
Bảng tin