

Đọc đoạn văn và chọn câu trả lời đúng cho các câu hỏi
The price of holidays can fluctuate a great deal throughout the year, so you can save a lot if you are flexible with your travel dates and avoid peak holiday times. It can be also cheaper if you book well in advance. Before your departure, make sure you get as much information about your destination as you can. Find out if you require any special visas or permits to travel there.
Think about spending money as well. Will you be able to access your own money easily enough or will you need to take cash with you? Think about eating larger lunches and smaller evening meals to help your money go further, as lunch is generally cheaper. Make sure that you keep sufficient identification with you at all times. It may also help to email a copy of your passport details to yourself, in case it is lost or stolen. Label your suitcases clearly so that they can be easily identified as yours. It can be useful to store a copy of your itinerary in a prominent place in your suitcase so that the airline will know where to find you if your luggage gets lost.
Be sure to pack any medication or other essential items in your hand luggage. If your flight is delayed, or your luggage is lost, these can be difficult to obtain in an airport or foreign country.
Câu 21: Which can be the best title for the passage?
A. Travel procedures
B. Travel advice
C. How to adjust travel dates
D. Protect your luggage
Câu 22: According to the passage, your luggage should be.
A. stored in a safe place.
B. tagged in case of being lost.
C. packed with your passport.
D. painted a bright colour.
Câu 23: The underlined word "it" refers to your.
A. identification
B. luggage
C. passport
D. flight
Câu 24: What is the word "itinerary" in closest meaning to?
A. a plan of a journey
C. a plan of a vacation
B. a plan of holiday
D. a plan of camping
Hãy luôn nhớ cảm ơn và vote 5*
nếu câu trả lời hữu ích nhé!
Câu 21: B. Travel advice.
→ Bài viết cung cấp nhiều bí kíp du lịch về đặt phòng, chi tiêu, an toàn và đóng gói đồ dùng cần thiết.
Câu 22: B. tagged in case of being lost.
→ Thông tin: "Label your suitcases clearly so that they can be easily identified as yours."
Câu 23: C. passport.
→ Thông tin: "It may also help to email a copy of your passport details to yourself, in case it is lost or stolen."
Câu 24: A. a plan of a journey.
- itinerary (n): hành trình
⇔ a plan of a journey: 1 kế hoạch cho 1 chuyến đi
Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?

Câu 21: Which can be the best title for the passage?
Đáp án: B. Travel advice
-Giải thích: Đoạn văn đề cập nhiều lời khuyên hữu ích cho việc du lịch như cách tiết kiệm chi phí, cách bảo vệ hành lý,...
Câu 22: According to the passage, your luggage should be:
Đáp án: B. tagged in case of being lost.
-Giải thích: Trong đoạn văn có câu "Label your suitcases clearly so that they can be easily identified as yours." nghĩa là cần gắn nhãn hoặc đánh dấu hành lý phòng trường hợp bị mất.
Câu 23: The underlined word "it" refers to your:
Đáp án: C. passport
-Giải thích: Câu "It may also help to email a copy of your passport details to yourself, in case it is lost or stolen." → "it" ở đây là passport (hộ chiếu).
Câu 24: What is the word "itinerary" in closest meaning to?
Đáp án: A. a plan of a journey
-Giải thích: "Itinerary" có nghĩa là kế hoạch hoặc lịch trình chi tiết của một chuyến đi.
Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?

Bảng tin