

4. Read the passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions below.
Today, many teenagers are addicted to the Internet. They use it too often and for too long. Once they are on the net, they can’t turn it off.
In fact, the Internet is very interesting and useful. When online, you can read the news, find information, connect and share things with friends, shopping, playing games, etc. There are good reasons to spend time online.
However, teenagers with an Internet addiction are online too much. They don’t just go online to find information, have fun, or study. Sometimes they go online because they want to escape the stress and problems in their lives. Many internet addicts stop caring about their real lives, and concentrate only on their online lives. This has a bad effect on their health, some even have a mental disorder, and their study also has to suffer.
One way Internet addicts can get is by using special software. This software controls how much time someone can spend online. It tells the computer to turn off the internet after a certain amount of time. This helps people focus on the important things in their real life. The software’s goal is to teach people to use the Internet for good reasons and not just as an escape.
1. What is the main idea of the reading passage?
A. It gives the advantages of the Internet for teenagers.
B. It gives the disadvantages of the Internet for teenagers.
C. Only a few teenagers have Internet addiction.
D. It discusses the issue of Internet addiction among teenagers.
2. The underlined word escape in the passage probably means_____
A. focus on B. run away from C. cut down on D. carry out
3. According to the passage, teenagers are likely to become Internet addicts if _____.
A. their life is stressful and has problems
B. their study is too hard
C. they enjoy online shopping.
D. They have a lot of online friends
4. According to the passage, one way of helping people stop their Internet addiction is_____
A. Watching TV with friends
B. Using special software
C. Spending more hours studying
D. Concentrating on their real life
5. Which of the following is true, according to the passage?
A. People should not spend time on the Internet.
B. The Internet is very good for addicts.
C. Spending too much time online is not good.
D. The new software teaches addicts to use the Internet.
6. Which has the opposite meaning to “focus on”
A. concentrate on B. ignore C. attend to D. engage in
Hãy luôn nhớ cảm ơn và vote 5*
nếu câu trả lời hữu ích nhé!
`1`. `D`
`->` Dẫn chứng : Today, many teenagers are addicted to the Internet.(Ngày nay, nhiều thanh thiếu niên nghiện Internet.)
`2`. `B`
`-` escape `=` run away from : trốn thoát
`-` focus on : tập trung
`-` cut down on : cắt giảm
`-` carry out : tiến hành
`3`. `A`
`-` Dẫn chứng : Sometimes they go online because they want to escape the stress and problems in their lives(Đôi khi họ lên mạng vì muốn thoát khỏi những căng thẳng và vấn đề trong cuộc sống.)
`4`. `B`
`->` Dẫn chứng : One way Internet addicts can get is by using special software.
`5`.`C`
`->` Dẫn chứng :Many internet addicts stop caring about their real lives, and concentrate only on their online lives. This has a bad effect on their health, some even have a mental disorder, and their study also has to suffer.
`6`.`B`
`-` focus on :tập trung >< ignore : ngó lơ
`-` concentrate on `=` attend to : chú ý, tập trung vào
`-` engage in : tham gia
Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?

Bảng tin