

Our local community plays a crucial role in shaping a vibrant and supportive environment for all residents. One of the most effective ways to strengthen community bonds is through active participation in local events and initiatives. For instance, neighborhood clean-up drives not only enhance the beauty of our surroundings but also foster a sense of pride and collaboration among residents. Additionally, community gardens offer a space where people can grow fresh produce, share gardening tips, and enjoy the benefits of working together. By supporting local businesses and attending town festivals, we contribute to the economic and cultural vitality of our area. Engaging with our community helps build lasting relationships, address local issues, and create a more cohesive and resilient neighborhood.
1 What is the best title for the passage?
A. The Role of Local Government in Communities
B. Benefits of Community Gardens
C. How to Improve Local Infrastructure
D. Importance of Participating in Local Events
2. According to the passage, what is one way to strengthen community bonds?
A. Watching TV
B. Participating in local events
C. Going on vacation
D. Reading books
3. What can we infer about community gardens from the passage?
A. They are not important for the community.
B. They only provide space for growing flowers.
C. They help people share gardening tips and fresh produce.
D. They are only for wealthy people.
4. Which of the following words has a similar meaning to "vitality" in the passage?
A. Energy
B. Sadness
C. Loneliness
D. Confusion
5. Which word is the opposite of "collaborati on" in the passage?
A. Cooperation
B. Assistance
C. Isolation
D. Partnership
6. The word "gardens" in the passage refers to
A. Parks
B. Houses
C. Shops
D. Community spaces
7. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Neighborhood clean-up drives enhance the beauty of the surroundings.
B. Community gardens help people share gardening tips and fresh produce.
C. Supporting local businesses contributes to the economic vitality of the area.
D. Engaging with the community only helps to address issues but not build relationships.
Giải giúp mk với mk cần gấp
Hãy luôn nhớ cảm ơn và vote 5*
nếu câu trả lời hữu ích nhé!
Đây là câu trả lời đã được xác thực
Câu trả lời được xác thực chứa thông tin chính xác và đáng tin cậy, được xác nhận hoặc trả lời bởi các chuyên gia, giáo viên hàng đầu của chúng tôi.
`1.` D
- Bài đọc nói về: cách tham gia vào sự kiện và sáng kiến địa phương giúp tăng cường mối quan hệ cộng đồng.
- Dẫn chứng: Our local community plays a crucial role in shaping a vibrant and supportive environment for all residents. One of the most effective ways to strengthen community bonds is through active participation in local events and initiatives. - 2 câu này đã nói lên được tiêu đề chính của bài đọc.
`2`. B
- Dẫn chứng: One of the most effective ways to strengthen community bonds is through active participation in local events and initiatives.
- Tạm dịch: Một trong những cách hiệu quả nhất để củng cố mối quan hệ cộng đồng là thông qua việc tham gia tích cực vào các sự kiện và sáng kiến địa phương.
`3.` C
- Dẫn chứng: Community gardens offer a space where people can grow fresh produce, share gardening tips, and enjoy the benefits of working together.
- Tạm dịch: Vườn cộng đồng cung cấp không gian nơi mọi người có thể trồng nông sản tươi, chia sẻ mẹo làm vườn và tận hưởng lợi ích khi cùng nhau làm việc.
`4.` A
- vitality = energy (n): sức sống, năng lượng
`5.` C
- collaboration (n): sự hợp tác >< isolation (n): sự cách ly
`6.` D
- Dẫn chứng: Community gardens offer a space where people can grow fresh produce, share gardening tips, and enjoy the benefits of working together.
- Tạm dịch: Vườn cộng đồng cung cấp không gian nơi mọi người có thể trồng nông sản tươi, chia sẻ mẹo làm vườn và tận hưởng lợi ích khi cùng nhau làm việc.
-> gardens = community spaces
`7.` D
- Dẫn chứng
+ neighborhood clean-up drives not only enhance the beauty of our surroundings but also foster a sense of pride and collaboration among residents. (A)
+ community gardens offer a space where people can grow fresh produce, share gardening tips, and enjoy the benefits of working together. (B)
+ By supporting local businesses and attending town festivals, we contribute to the economic and cultural vitality of our area. (C)
+ Engaging with our community helps build lasting relationships, address local issues, and create a more cohesive and resilient neighborhood. (D)
-> Đáp án: A, B, C là đúng với dẫn chứng đã cho trong bài đọc
-> Ngoại lệ đáp án: D là không đúng với dẫn chứng đã cho trong bài đọc
Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?
![]()
` Answer : `
` *** #Hoidap247# *** `
$\color{#1C1C1C}{N}$$\color{#363636}{h}$$\color{#4F4F4F}{a}$$\color{#696969}{t}$$\color{#828282}{H}$$\color{#9C9C9C}{h}$$\color{#B5B5B5}{u}$$\color{#CFCFCF}{y}$$\color{#E8E8E8}{y}$$\color{#FFFFFF}{<33}$
` bb1. bbD `
` - ` Toàn đoạn tập trung xoay quanh, nói về việc tham gia các sự kiện, hoạt động địa phương như dọn rác, trồng vườn, lễ hội `…` xây dựng mối quan hệ công đồng vững chắc
` => ` Tiêu đề đúng nhất của văn bản : Importance of Participating in Local Events `:` Tầm quan trọng của việc tham gia các sự kiện địa phương
` @` Dẫn chứng `:` One of the most effective ways to strengthen community bonds is through active participation in local events and initiatives.
` bb2. bbB `
` @ ` Dẫn chứng `:` One of the most effective ways to strengthen community bonds is through active participation in local events and initiatives.
` bb3. bbC `
` @ ` Dẫn chứng `:` Additionally, community gardens offer a space where people can grow fresh produce, share gardening tips, and enjoy the benefits of working together.
` bb4. bbA `
` - ` vitality(n) `=` energy : năng lượng, sức sống
` bb5. bbC `
` - ` collaboration(n) : sự hợp tác, sự cộng tác `/ne` isolation(n): sự cách ly, sự chia ly, cô lập
` bb6. bbD `
` - ` community gardens `->` Ám chỉ, nhằm đề cập đến "Community spaces"
` @ ` Dẫn chứng `:` Additionally, community gardens offer a space where people can grow fresh produce, share gardening tips, and enjoy the benefits of working together.
` bb7. bbD `
` @ ` Dẫn chứng `:` Engaging with our community helps build lasting relationships, address local issues, and create a more cohesive and resilient neighborhood.
` => ` Phương án ` D ` là hoàn toàn sai
` @ ` Dẫn chứng các phương án còn lại `:`
` A. ` Neighborhood clean `-` up drives not only enhance the beauty of our surroundings but also foster a sense of pride and collaboration among residents.
` B. ` Community gardens offer a space where people can grow fresh produce, share gardening tips, and enjoy the benefits of working together
` C. ` By supporting local businesses and attending town festivals, we contribute to the economic and cultural vitality of our area.
` #Pyyx# `
Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?
Bảng tin