

PART 2: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet
to indicate the correct answer to each of the questions from 26 to 30.
PLASTIC AND THE ENVIRONMENT
Plastic is a material we use every day. The first plastics were made more than 100 years ago
from parts of plants. Plastics are now made from oil, coal and natural gas. We are using up these things so fast that the Earth's supplies may run out. Because of this, scientists are investigating new ideas for making plastics from plants such as sweet potato, bamboo and flax.Things made from plastic can be useful for people but bad for the planet. Some plastics can last for a long time without wearing out, and can be difficult to get rid of when they are not needed. They can remain in rubbish dumps called landfill sites for hundreds of years. Landfills can be smelly, ugly, and harmful to our planet.
Recycling is a good way to get rid of unwanted plastics. Recycled waste materials can be used again to make new products. This can be difficult as different types of plastic need to be recycled in different ways. Some kinds of plastics can be melted down and used to make new things such as bags and bottles. Others can be made into fibres (strands of material) for clothing.
Another way to protect the environment is to use canvas bags for shopping rather than plastic ones. A lot of plastic objects can also be reused. Plastic bottles can be refilled many times, rather than throwing them away once they are empty. Unwanted plastic goods such as CDs and toys can be sold or given away to charity shops.
Question 26. According to the passage, things made from plastic are bad for our environment because....
A. they are a danger to marine life such as whales, turtles and so on.
B. they are very convenient for people to use in different purposes.
C. people reuse plastic objects before recycling them.
D. plastics can exist for a long time without decomposing.
Question 27. The phrase "get rid of" in paragraph 2 is closest in meaning to....
A. remove
B. create
C. make
D. keep
Question 28. According to the passage, which of the following is TRUE?
A. Plastic objects are useful for people without negative impacts.
B. Plastics and plastic objects can be thrown away to tidy the room.
C. Plastics and plastic objects can be recycled or reused.
D. Some kinds of plastics can be melted down, then released into the river
Question 29. The word "They in paragraph 2 refers to....
A. things
B. plactics
C. rubbish dumps
D. landfill sides
Question 30. What is the passage mainly about?
A. The history of plastic and its usefulness
B. Materials that plastic is made of
C. Plastic: effects and solutions to the problem
D. The ways to reduce the harm of plastics on the environment
Hãy luôn nhớ cảm ơn và vote 5*
nếu câu trả lời hữu ích nhé!
`26.` D
- Dẫn chứng: Some plastics can last for a long time without wearing out, and can be difficult to get rid of when they are not needed. They can remain in rubbish dumps called landfill sites for hundreds of years. Landfills can be smelly, ugly, and harmful to our planet.
`27.` A
`-` get rid of (phr v): gỡ bỏ, vứt bỏ `=` remove (v): gỡ
`28.` C
- Dẫn chứng: A lot of plastic objects can also be reused. Plastic bottles can be refilled many times, rather than throwing them away once they are empty.
`29.` B
- Dẫn chứng: Some plastics can last for a long time without wearing out, and can be difficult to get rid of when they are not needed. They can remain in rubbish dumps called landfill sites for hundreds of years.
-> They = plastics
`30.` C
-> Đoạn đầu giới thiệu về "nhựa"
-> Đoạn hai nói về ảnh hưởng (effects)
-> Đoạn ba + bốn nói về giải pháp (solutions)
=> C
Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?
26 D
- D/c: Some plastics can last for a long time without wearing out, and can be difficult to get rid of when they are not needed. They can remain in rubbish dumps called landfill sites for hundreds of years.
27 A
- Get rid of (phr v) = Remove (v): Loại bỏ, gỡ bỏ.
28 C
- D/c: Recycling is a good way to get rid of unwanted plastics. Recycled waste materials can be used again to make new products.
29 B
- D/c: Some plastics can last for a long time without wearing out, and can be difficult to get rid of when they are not needed. They can remain in rubbish dumps called landfill sites for hundreds of years.
30 C
- Bài đọc đã đề cập đến tác hại của nhựa đối với môi trường (tồn tại lâu, gây ô nhiễm), đồng thời cũng đưa ra các giải pháp như tái chế, tái sử dụng.
Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?
Bảng tin
6039
4846
6596
ô-ôki, sợ lục nhiều kh cho
2474
663
1485
hong sao âu, chị cứ làm đi e k quan tâm ou
6039
4846
6596
:)) m chắc kh
2474
663
1485
e chắc mà
6039
4846
6596
chăm phần chăn vinamilk?
6039
4846
6596
30 xem lại e
2474
663
1485
chăm phần chăn vinamilk? -> ýe
2474
663
1485
30 xem lại e -> e ghi lộn :))