

Do you have any hobbies? If you don't, please start one because having a hobby is very beneficial. Firstly, a hobby gives you something fun to do during your leisure time, especially during pandemics. During the Covid-19 lockdown, my family reads books and watches films together. This makes us feel better when we have to stay at home. Secondly, a hobby makes you a more interesting person. If you have a lot of experience and skills, you can share them with others. I love travelling, and I usually share my experiences with my classmates. This way, I have more friends. Now we have a travel group in our class. Last but not least, a hobby can help you develop new skills. If you spend a lot of time on your hobby, your skills will improve. My sister loves sewing. After sewing for two years, she can now sew beautiful doll clothes. Those are the reasons why you should have hobbies.
( author : tác giả ; lockdown : lệnh đóng cửa ; experience : kinh nghiệm, trải nghiệm ; sew : may, khâu)
A.They started a new hobby together. B.They worked on improving their skills.
C.They read books and watched films. D.They shared their travel experiences.
3.How did the author's family spend their time during the Covid-19 lockdown?
A.They started a new hobby together. B.They worked on improving their skills.
C.They read books and watched films. D.They shared their travel experiences.
4.How did the author's family spend their time during the Covid-19 lockdown?
A.They started a new hobby together. B.They worked on improving their skills.
C.They read books and watched films. D.They shared their travel experiences.
5 Which of the following hobbies does the passage specifically mention?
A.Cooking B.Painting C.Sewing D.Gardening
6 How does the passage suggest that having a hobby can make you a more interesting person?
A.It allows you to share your experiences and skills with others.
B.It helps you develop a unique personality.
C.It gives you something to talk about with others.
D.It helps you make more friends.
Hãy luôn nhớ cảm ơn và vote 5*
nếu câu trả lời hữu ích nhé!
1. B Lợi ích chính khi có một sở thích là gì? ---> thông tin ở câu thứ 3: Firstly, a hobby gives you something fun to do during your leisure time.
2. C Gia đình của người viết sử dụng thời gian của họ trong thời gian phong tỏa của dịch covid -19 ntn?--> thông tin ở câu thứ 4: During the Covid-19 lockdown, my family reads books and watches films together.
3. C, giống câu 2
4. C, giống câu 2
5. CTrong các sở thích sau, đoạn văn đã đề cập chi tiết đến sở thích nào? --> thông tin ở câu 13, 14: My sister loves sewing. After sewing for two years, she can now sew beautiful doll clothes.
6. A Bài viết này gợi ý rằng sở thích có thể làm cho bạn trở thành một người thú vị hơn như thế nào?--> thông tin ở câu 6,7 : Secondly, a hobby makes you a more interesting person. If you have a lot of experience and skills, you can share them with others.
Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?
1. B (Dẫn chứng: "a hobby gives you something fun to do during your leisure time")
2. C (Dẫn chứng: "my family reads books and watches films together")
3. C (Dẫn chứng: "my family reads books and watches films together")
4. C (Dẫn chứng: "my family reads books and watches films together")
5. C (Dẫn chứng: "My sister loves sewing...she can now sew beautiful doll clothes")
6. A (Dẫn chứng: "If you have a lot of experience and skills, you can share them with others")
Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?
Bảng tin