

Hãy luôn nhớ cảm ơn và vote 5*
nếu câu trả lời hữu ích nhé!
Đây là câu trả lời đã được xác thực
Câu trả lời được xác thực chứa thông tin chính xác và đáng tin cậy, được xác nhận hoặc trả lời bởi các chuyên gia, giáo viên hàng đầu của chúng tôi.
`1.` six (6)
`-` Dẫn chứng: A long time ago, in aspects such as means of communication, transportation, fashion, eating habits, entertainment, and education, the ways people lived were quite different from the ways which we live nowadays.
`2.` the same
`-` Dẫn chứng: A long time ago, in aspects such as means of communication, transportation, fashion, eating habits, entertainment, and education, the ways people lived were quite different from the ways which we live nowadays.
`->` (Not) the same as + N: (không) giống với
`3.` face-to-face
`-` Dẫn chứng: In the old times, oral communication was commonly used between people. Knowledge, information, news, and experience were transferred face-to-face.
`4.` were from far away
`-` Dẫn chứng: In the end of the 19th century and the early of the 20th century, telegrams were used to transmit communication to people from far away.
`5.` animals
`-` Dẫn chứng: Years ago, people used to travel on foot. For long distances, they travelled by riding animals, such as camels, buffaloes, and horses.
`6.` simple / linen and leather
`-` Dẫn chứng: They dressed up in simple ways. Most of their clothes were made of linen and leather.
`7.` leather / wooden
`-` Dẫn chứng: They went bare-footed or wore shoes made of leather. Some might wear wooden slippers.
`8.` kite-flying / hide and seek
`-` Dẫn chứng: They played outdoor games, such as kite-flying, and hide and seek.
`9.` computers and the Internet
`-` Dẫn chứng: For education, there didn't use to be computers and the Internet, so students had to drown themselves in dozens of books and notebooks.
`10.` written
`-` Dẫn chứng: Teachers would write lessons and homework down on chalkboards for students to copy and complete.
`->` Rút gọn mệnh đề, viết lại ở dạng V3/ed. (written on: được viết trên)
Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?
Đáp án:
1. There were 6 (six) aspects of life referred in the passage.
2. In the past, the ways people lived were not the same as the ways which we live nowadays.
3. Before the 19th century, people used to communicate face-to-face.
4. Telegrams were used to transmit communication to those who were from far away.
5. Years ago, people used to travel on foot or by animals.
6. In the past, clothes used to be simple, and made of linen and leather.
7. Footwear was made of leather, and wooden.
8. Outdoor games that children used to play were kite-flying, and hide and seek.
9. Students didn't use to have technological aids, such as computers and the Internet.
10. Students used to copy and complete lessons written on chalkboard.
Lời giải:
- Đáp án điền trên mình lấy từ những đoạn mình đã bôi đen bên dưới. Bạn đọc lại nếu thấy bất hợp lí thì cứ sửa theo ý nghĩ ạ. Chúc bạn học tốt.
A long time ago, in aspects such as means of communication, transportation, fashion, eating habits, entertainment, and education, the ways people lived were quite different from the ways which we live nowadays. In the old times, oral communication was commonly used between people. Knowledge, information, news, and experience were transferred face-to-face. In the end of the 19th century and the early of the 20th century, telegrams were used to transmit communication to people from far away. Years ago, people used to travel on foot. For long distances, they travelled by riding animals, such as camels, buffaloes, and horses. They also used animal-pulled carts. They dressed up in simple ways. Most of their clothes were made of linen and leather. They went bare-footed or wore shoes made of leather. Some might wear wooden slippers. Their eating habits and diets were plain with fresh, healthy and natural food which they got from nature. Storytelling was the most popular kind of entertainment in the past. Stories were mostly folk tales, fairy tales, and fables. Children did not have much to play with. They played outdoor games, such as kite-flying, and hide and seek. Their toys were hand-made. For education, there didn't use to be computers and the Internet, so students had to drown themselves in dozens of books and notebooks. Teachers would write lessons and homework down on chalkboards for students to copy and complete. Papers were hand-written and submitted to teachers.
Hãy giúp mọi người biết câu trả lời này thế nào?
![]()
Bảng tin
256
100
118
There were six aspects of life referred in the passage. In the past, the ways people lived were not the same as the ways which we live nowadays. Before the 19th century, people used to communicate orally. Telegrams were used to transmit communication to those who were far away. Years ago, people used to travel on foot or by riding animals. In the past, clothes used to be simple, and made of linen and leather. Footwear was made of leather, and some might wear wooden slippers. Outdoor games that children used to play were kite-flying, and hide and seek. Students didn't use to have technological aids, such as computers and the Internet. Students used to copy and complete lessons written on chalkboard. Rút gọnThere were six aspects of life referred in the passage. In the past, the ways people lived were not the same as the ways which we live nowadays. Before the 19th century, people used to communicate orally. Telegrams were used to transmit communication t... xem thêm